Втора механизирана рота, която ще охранява външния периметър на летището в Кабул, получи сертификат за участието си в мисията ИСАФ в Афганистан, информира БНР.

Сертификатът се издава за отличните резултати по подготовката на подразделението, което ще действа за наземна отбрана на летището.

Военнослужещите, сред които и 12 мюсюлмани, получиха благословията на пловдивския митрополит Николай и районния мюфтия Осман Хилми.

Всички бойци получиха мартеници и картички, ръчно изработени от възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителски грижи "Таньо войвода" в Асеновград.

На официалната церемония в 61-ва Стрямска механизирана бригада присъстваха командващият съвместно-оперативното командване генерал-лейтенант Атанас Самандов, висши офицери, представители на военната прокуратура, кметът на Карлово Найден Найденов, кметове на съседните общини, близки на военнослужещите.

„Присъствието на толкова високопоставени гости е знак, че всички вярват в нашите способности", заяви националният командир на ротата полк. Димитър Шивиков.

Знаем, можем и ще покажем това, на което се учихме по време на подготовката си, добави още командирът.