За втори път адвокат се отказва да защитава Спаска Митрова, съобщиха от ВМРО след вчерашното заседание по делото срещу Спаска за отнемане на детето й и правото да го гледа.
Причината според хората на Каракачанов е, че има натиск на определени среди в Македония, свързани с тайните служби, да не се явява на това дело.

С плакатите „Върнете детето на Спаска" и „Всяко дете има нужда от майка" десетки членове и симпатизанти на ВМРО протестираха пред македонското посолство в София.
Сред тях бе и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Протестиращите оставиха в пощенската кутия на посолството писмо с исканията си, тъй като в сградата не намериха дипломатически представители.
В писмото са описани накратко основните случаи на нарушаване на човешките права на българи и български граждани в Македония през последните 24 месеца.

Това не са изолирани случаи, а тенденция на политиката на Македония към българите там, изтъкна зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов и подчерта, че затова ВМРО настоява ако Македония действително настоява да стане член на ЕС, то тази политика трябва да бъде коригирана.
Всичко зависи от македонското правителство, категоричен е Костадинов.

„Когато на 13 януари поставихме за пореден път паметната плоча на Мара Бунева - за разлика от други предишни години, когато бяхме притеснявани и имаше случаи на физическа саморазправа с хора, отишли там да манифестират за българската героиня, тази година нямаше никакви проблеми", разказа зам.-председателят на ВМРО.

Полицията охраняваше целия поход на българските патриоти през Скопие и все още плочата стои, което е невероятно", допълни още Костадинов и подчерта, че през предишни години плочата е била разрушавана в рамките на деня на поставянето й.

По думите му това показва, че ако правителството на Македония реши нещо - то може да го наложи.
„В случая ние искаме да реши да спре тормоза на българите в Македония", заяви Костадинов.

Той изтъкна че протестиращите днес пред посолството са обединени от случая „Спаска Митрова".