Втори ден Български извор е без вода, бедства с 9 водоноски. Причината са значителни щети на водоснабдителната инфраструктура в резултат от падналите обилни валежи на 8-ми и 9-ти март.

Припомняме, че вчера кмет на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, свика среща на щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия във връзка с нарушеното водоподаване в село Български извор. Единодушно бе взето решение да се обяви частично бедствено положение в селото, съобщиха от община Тетевен.

Днес бяха извършени подготвителни дейности на пътя, който води до резервоар, захранващ селото. Към момента той се пълни с вода, като по този начин ще се осигури водоснабдяване по няколко часа в денонощието. Доставени са и необходимите тръби за изграждане на временно трасе за възстановяване на водоподаването.

Обявиха частично бедствено положение в Български извор

Обявиха частично бедствено положение в Български извор

Заради прекъснат водопровод

Същевременно всички мерки, определени със Заповед на Кмета на Община Тетевен за овладяване на бедствието, се изпълняват.

Уведомени са Областна дирекция по безопасност на храните - Ловеч с оглед вземане на отношение по компетентност, както и РЗИ - Ловеч. Приемът и занятията в ДГ ,,Здравец" с. Галата изнесени групи в с. Български извор, са преустановени, с цел предприемането на превантивни мерки във връзка с обявеното частично бедствено положение и регистрираните случаи на COVID-19 на територията на Република България.