Управителят на фирма "Трансинс рециклираща компания" Николай Николов е задържан във Варна във връзка с разследване на убийствата на Венцислав Евтимов и Димитринка Пекова, чиито тела бяха открити преди седмица на дъното на река Камчия.

Припомняме, на 14 май полицията откри в коритото на р.Камчия трупа на 48 годишния Венцислав Евтимов, а дни по-късно, отново в района на с.Круша бе извадено тялото и на изчезналата заедно с Евтимов Добринка Пекова.

Полицията установи, че почеркът на жестокото двойно убийство е еднакъв, защото както мъжът, така и жената са били вързани с т.нар. „италианска примка".

Информацията за ареста на Николай Николов бе потвърдена от говорителя на ОДП във Варна, цитиран от радио Варна.

Полицаи са обискирали и запечатали офиса на фирма "Трансинс" във Варна и са иззели фирмени документи и компютри.

Припомняме, по-рано  за убийствата на Венцислав Евтимов и Димитринка Пекова бе арестуван и друг член на Управителния съвет на същата фирма, Ганислав Начев.

Във вторник апелативният съд във Варна остави без уважение жалбата на  Начев и потвърди определението на Варненския окръжен съд от 21 май тази година, с което 36 годишният бизнесмен беше оставен първоначално в ареста.

Задържаният Ганислав Начев е имал безспорно установени бизнесконтакти и с двамата.

Апелативните съдии  потвърдиха извода на Окръжния съд, според който от събраните до този момент доказателства може да се направи обоснован извод, че Начев е извършител на деянието, за което му е повдигнато обвинение.

Независимо че спрямо Ганислав Начев не е повдигнато обвинение за убийството на Евтимов и Пекова, съд установи  за безспорен факта, че между двете престъпления (отвличането и убийството ) има връзка.

Разследването е в начален стадий и ако е на свобода обвиняемият може да се укрие, както и да повлияе върху важни свидетели

По непотвърдена информация Евтимов и Пекова са измамили представителите на фирмата "Трансинс".