Споразумение за допълнително финансиране по проекта за социалниинвестиции и насърчаване на заетостта подписаха вицепрезидентът на Световната банка Шигео Кацу, финансовият министър Пламен Орешарски и министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Така проектът е продължен с ново финансиране в размер на 15 милиона евро, които ще бъдат насочени към социално значими инфраструктурни проекти, общински дейности и услуги за социално слабите.

Министър Пламен Орешарски каза, че въпреки резервите си към допълнителното финансиране подписва настоящото споразумение, тъй като социално-инвестиционният фонд е един от най-успешните по времето на прехода и изрази увереност, че новото допълнително финансиране по проекта ще допринесе за крайната цел на всяка икономическа политика - по-добро качество на живот за гражданите.

Новите 15 милиона евро ще бъдат насочени приоритетно към социални услуги, поясни след подписването Емилия Масларова.

Тя коментира, че сключеното споразумение е показателно за добрата работа със Световната банка и финансовото министерство.

Досега са спечелени и реализирани 727 проекта, от които повече от 450 са за социална инфраструктура, уточни Масларова.

Като заяви, че проектът е един от най-желаните и най-търсените за общинните, тя изрази увереност, че сключването на допълнително финансово споразумение ще зарадва много хора в общините, очакващи социални услуги.