Wizz Air пуска допълнителен полет от София до Лондон Лутън. Очаква се полетът да излети от летище София тази вечер в 21:30 ч., съобщиха от нискотарифната авиокомпания по повод на случаите с дублирани резервации за полетите София - Лондон.

От компанията допълват, че от началото на тази седмица полетите на Wizz Air от София до Лондон Лутън регистрирали изключително нисък процент на неявили се пътници. Това доведе до няколко случая на дублиране на местата, които при последваща резервация на пътниците за нов полет започнаха да се натрупват, засягайки все повече полети и пътници.

И днес пътници на Wizz Air  останаха на летище София

И днес пътници на Wizz Air останаха на летище София

Тази сутрин 40 души не са се качали на самолета, въпреки че имат билет

От Wizz Air твърдят, че работят усилено, за да намерят решение на проблема и да спре лавинообразният ефект.

Отбелязва се, че в съответствие с международно установените стандарти в авиосектора и приложимото законодателство за защита на потребителите Wizz Air позволява известно надвишаване на броя резервирани места (overbooking) на най-популярните маршрути, за да предостави възможност на повече пътници да пътуват и да избегне наличието на празни места, ако пътник не се появи.

Правилата за компенсация са определени в Регламент 261/2004 на ЕС, който Wizz Air винаги спазва стриктно, посочват от авиокомпанията и се извиняват на всички пътници, засегнати от ситуацията с дублираните места.

Свалиха 23-ма от самолет на Wizz Air

Свалиха 23-ма от самолет на Wizz Air

И така щяло да е с всеки полет до 5 септември