Високо отличие за страната ни получи зам.-председателят на Народното събрание Янаки Стоилов. Той стана почетен професор в "Шанхай Джаотонг юнивърсити", който е в топ 100 в света и е един от най-старите и авторитетни университети в Китай.

Признанието идва след негова лекция на тема "България - западни съюзи, партньорства на изток".

В БСП подозират партийна класова борба
Обновена

В БСП подозират партийна класова борба

Членове притеснени от съкращаването на мандатите

Стоилов каза, че вече е създаден и българо-китайско център. "Надявам се, че този център ще се превърне в едно от основните средства за развитие на българо-китайските отношения освен в областта на образованието, науката и технологията, но и за възможностите, които дават най-големите китайски инициативи в последните години", сподели още той.

Стоилов приема като високо признание отличието на университета в Шанхай.

"Смятам, че това е много полезно за България, стига институциите в България да си дадат сметка за големите перспективи", изтъкна той.

По думите му възможностите съществуват, но те трябва да се оползотворят. Нивото на търговско-икономическите отношения не съответства на много добрите политически отношения и контакти между двете страни, смята Янаки Стоилов.

Янаки Стоилов разочарован след БСП пленума

Янаки Стоилов разочарован след БСП пленума

Не можел да разчита на подкрепата на ръководството

А за политиката у нас той е категоричен, че са важни личностите, а не масовият оборот на хора, които преминават през едно или друго място.

Депутатът приема спокойно решението на БСП да се ограничат депутатските мандати на нейните членове, с което юристът остава извън законодателния орган.