Членове на БСП заподозряха вътрешнопартийна борба, която се подава иззад идеята за намаляване на броя на мандатите, в които едно лице може да е депутат.

"Хората на Костов искат да ни съкратят мандатите", каза социалистът Георги Божинов.

Националният съвет на БСП обсъжда на "Позитано" 20 идеята на Корнелия Нинова за намаляването.

Името на някогашния премиер Иван Костов "изплува" в пространството, идвайки от устата на Божинов, който заяви, че "в ръководството има хора, които стояха до Костов, когато се разрушаваше мавзолея, така че ние трябва да сме доволни, че само ни освобождават от кандидатиране, а не ни пращат в трудово-възпитателен лагер".

Той иронично заяви, че трябва да са доволни, защото можело да бъде и по-зле.

По думите му в БСП има партийна класова война.

БСП прощава и кани обратно отцепниците?

БСП прощава и кани обратно отцепниците?

ГЕРБ се превърна в „резервна гума” на Реформаторите, отсече Нинова

Социалистите ще обсъждат правилата за номиниране на кандидат-депутати от БСП. Идеята на Корнелия Нинова е лица, които са изкарали 3 пълни мандата като народни представители, да не могат да бъдат номинирани пак.

Решение обаче вероятно ще се вземе на конгреса на БСП в началото на февруари.

Според Янаки Стоилов обновяването на представителството на БСП е много необходимо. "Въпросът е то да е се превърне в средство за подмяна на характера на партията, защото зад тези решения стоят много лични мотиви също", подчерта той.

Националният съвет на БСП прие препоръка към членовете на партията да не се допускат депутати с 12-годишен стаж в Парламента.

След 2-часов пленум на "Позитано" 20 членът на изпълнителното бюро и депутат Красимир Янков обяви, че са приели критерии и процедури за кандидати на БСП за народни представители в 44-ото Народно събрание.

Текстовете в документа не са със задължителен характер. Препоръчва се още да не се допуска номинирането на един кандидат в повече от един избирателен район. Освен това се предлага и да не се издигат за кандидат-депутати действащи кметове на БСП.

По думите на Янков на заседанието е имало и предложение да не се приемат за политици хора, които са прекалено богати, но това не е било гласувано, тъй като много от членовете са го приели като шега и провокация.

Корнелия Нинова е г-жа Лъжа, обвини я Десислава Атанасова заради парите от ЕК

Корнелия Нинова е г-жа Лъжа, обвини я Десислава Атанасова заради парите от ЕК

Оградата по границата стана ябълката на раздора между ГЕРБ и БСП

На заседанието е утвърден и състав на Национален предизборен щаб за предсрочни парламентарни избори, който ще се оглавява от председателя на партията.