По мейла на News.bg се получи подписка в подкрепа на Мирослав Блажев с призив тя да бъде публикувана.

С уважение към свободата на словото, към различните гледни точки и правото на всеки да отстоява мнението си, News.bg публикува без редакция петицията.

С тази подписка, ние, гражданите на Република България, искаме да подкрепим г-н Мирослав Блажев - Атила и апелираме за честен и справедлив процес за човек, който търси справедливост и защита, като всеки един български гражданин на Република България.

Уважаеми министри, едва ли щяхте да заемате тези отговорни постове, ако българските граждани не Ви гласуваха доверие и не Ви вярваха, че съдебната система в България най-накрая ще заработи справедливо и с присъди за цялата организирана престъпност, шофьори-убийци, убийци на студенти и формите на домашно насилие.

Надяваме се да си спомните и да разграничите този млад човек от тези, които са истинската заплаха и проблем на обществото.

Помогнете на един човек постъпил по детски да получи справедлива, лека присъда, без да съкруши младия му още дух, защото в основата на наказанието е да възпитава, човешкото у хората, а не да го убива!

Не оправдаваме г-н Мирослав Блажев - Атила, но и не смятаме, че трябва да бъде заклеймяван като терорист, престъпник, луд и други. Нека получи наказание равняващо се на вината му, а не според закона, за един истински похитител и престъпник.

PS: Молим всички, които подкрепят подписката, да въведат в полето за коментар своята професия или занятие.

Припомняме, в момента Мирослав Блажев - Атила се намира в ареста на Ловешкия затвор, след като съдът му наложи мярка за неотклонение „задържане за 72 часа".

Във вторник Блажев заплаши с оръжие шофьор и отвлече за кратко време пътнически автобус по линията София - Варна.