"Вече сме на финала - 48 сгради сме построили отново. В голяма част от тях няма нови места, но там, където имаше възможност, правим нови групи и нови места". В момента в столицата се строят общо 5 детски градини.

Toва заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери строителните дейности на 31 детска градина в столичния квартал "Люлин" 2, ул. "205".

Инвестициите само за детската градина в "Люлин" 2 са в размер на 2 200 000 лв. В случая няма възможност за допълнителни групи, но за сметка на това децата, които посещават детската градина, ще се чувстват уютно, комфортно и родителите ще са спокойни, заяви Фандъкова.

Удължават грипната ваканция в София до 15 март

Удължават грипната ваканция в София до 15 март

Детските градини и ясли продължават да работят при засилен контрол на вход

"Заслужава си, защото децата ще могат да се възпитават и обучават в едни от най-добрите условия", увери столичният кмет и посочи.

Фандъкова подчерта, че никога не е гледала кой от коя партия е, но след нападките и критиките от страна на различни партии, е решила да обяснява и това.

През настоящата година е заложено строителството на общо 9 детски градини, като е подадена заявка към МОН за финансиране на още 9 детски градини. "Имам уверението на министъра на образованието, че ще ни бъде одобрена програмата за строителство на 9 детски градини и 3 училищни сгради със средства от държавния бюджет", каза кметицата.

Тя напомни, че наред със строителството на нови детски градини и отварянето на нови места в тях, другата задача пред Столична община е да осигури здравословни условия на децата, които вече имат места в детските градини.