Тази нощ от 0 ч. до 3 ч. на 21 декември, са възможни затруднения при покупката на електронни винетки в мрежата за продажби на националния доставчик на услуги "Интелигентни трафик системи" ЕАД, съобщават от АПИ. Причината е планирани дейности по актуализация на електронната им система.

Дружеството "Интелигентни трафик системи" ЕАД предлага е-винетки чрез уеб сайтовете www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.A1.bg, в мрежата на мобилния оператор А1, както и на каса в Български пощи, Easy Pay и в бензиностанциите на "Петрол", "Лукойл", "Еко" и ОМВ.

За избягване на риска от проблеми с покупката на е-винетки, от АПИ напомнят на шофьорите, че е-винетки могат да се купят от сайта bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване, разположени предимно в бензиностанции, както и на каса на основните гранични контролно-пропускателни пунктове - ГКПП "Калотина", ГКПП "Кулата", ГКПП "Капитан Андреево", ГКПП "Илинден", ГКПП "Станке Лисичково", ГКПП "Силистра", на Дунав мост - Русе и на Дунав мост - Видин.

Е-винетки се предлагат и от националния доставчик на услуги "Конкорд Смарт Инфраструктура" АД чрез уеб сайта www.digitoll.bg и терминалите "Cashterminal" в мрежата на "Интеркапитал груп".