В следобедните часове се очаква засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и входовете на големите градове, предупреждават от МВР през последния от поредицата почивни дни.

Пътната обстановка към момента е нормална.

Във връзка с очакваното интензивно движение в участъка през Владая към София от 10 до 20 часа са организирани две ленти за влизащите в столицата автомобили. От АПИ напомнят, че алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Очаква се засилен трафик и по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата.

Междувременно лека катастрофа образува тапа на Е-79 при Симитли при поредното голямо завръщане към София след трите почивни дни за Гергьовден, съобщава БГНЕС.

Движението на изхода на Симитли в посока Благоевград бе затруднено 90 минути, след като се удариха БМВ и Ситроен към 11.15 часа. Няма пострадали.

Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната.

Към момента трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктове на страната е нормален. По-засилен е на входа през ГКПП – Кулата, няма натрупване на чакащи превозни средства. Всички ГКПП работят при пълен капацитет. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите на ГД „Гранична полиция“.

От 14 до 20 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Камиони ще бъдат спирани на паркинги на територията на цялата страна, а полицейски патрули ще следят за спазване на разпоредбите.

От Пътна полиция призоват водачите да шофират с повишено внимание, със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно указанията на пътните патрули.