Полицаи разбиха престъпна група в Бяла Слатина. Извършени са претърсвания и изземвания на три адреса в гр. Бяла Слатина. На два от тях са намерени и иззети парични суми в лева и евро, банкови документи, мобилни телефони и преносими компютри.

При претърсване и изземване в третия имот, обитаван от 28-годишния С.Р., са намерени и иззети над 200 броя прозрачни полиетиленови пликчета суха листна маса, 220 броя пликчета с прозрачно кристалообразно вещество, както и отделно 69 розови хапчета. Разследващите са открили допълнително чували и пликове с различна големина, съдържащи съцветия и суха листна маса, бяло кристалообразно вещество на бучки. При извършени полеви наркотестове намерените вещества са реагирали положително на канабис, кетамин, кокаин и метамфетамин. От същия адрес са иззети над 40 хиляди лева, друга валута - британски лири, евро и др., мобилни телефони, компютърни конфигурации, три броя електронни везни, множество празни пликчета, тип "спейсбек", и въздушна пушка.

Снимка 557450

Източник: МВР

В качеството на обвиняем за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение и за тяхното пласиране са привлечени криминално проявеният С.Р. и неговият съучастник - 20-годишната Г.Р., с която той живее на съпружески начала. В период от около година двамата държали и разпространявали наркотични вещества в гр. Бяла Слатина.

Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели, събрани са и други доказателства за виновността на С.Р.и Г.Р. С постановление на наблюдаващ прокурор при Окръжна прокуратура - Враца двамата са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искания за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двете обвиняеми лица.