Районна прокуратура - Бургас задържа за срок от 72 часа майка и син, обвинени в противозаконно подпомагане на 61 чужди граждани да пребивават в България, информират от държавното обвинение.

Жената е 49-годишна, а синът й е на 24 години. Обвинени са за това, че на около 07.30 часа във Вторник на бул. "3ахари Стоянов" в Бургас в посока към кръстовището за кв. "Горно Езерово" и пътен възел "Юг", с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно са подпомогнали чужденците, които са граждани на Афганистан, да пребивават и преминават в страната. Афганистанците били превозвани от 24-годишния мъж с товарен автомобил.

Откриха 61 мигранти в бус в Бургас, издирват шофьора

Откриха 61 мигранти в бус в Бургас, издирват шофьора

Един от тях е бил в безпомощно състояние и е откаран в болница

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Според наблюдаващия прокурор е налице обосновано предположение, че те са извършили престъплението, в което са обвинени, и съществува реална опасност да се укрият или да извършат ново престъпление.

Предстои наблюдаващия прокурор да внесе искания за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за майката и сина в Районен съд - Бургас.