Задържаха трима мъже при спецакция в Сливенско. В хода на операцията са разкрити две престъпления-кражби на битова техника от части домове в село Градец. Извършителите - мъж на 37 години и 17-годишно момче от същото село, са отведени в РУ-Котел и задържани за 24 часа.

Установени са два случая на незаконна търговия с тютюневи изделия. По време на операцията по линия "Акцизи" са извършени проверки в търговски обекти и части имоти в селото. От два адреса са иззети близо 3 кг. тютюн и 785 къса цигари без бандерол. По случаите са започнати бързи производства, съобщиха от Нова телевизия.

Припомняме, че на 1 февруари главният прокурор Иван Гешев обяви война на битовата престъпност - на всички тези, които грабят, убиват, тормозят възрастните хора по селата, изнасилват, убиват. От тогава започнаха масови проверки в страната.

Извършени са проверки на 212 автомобили, микробуси и превозни средства с животинска тяга. Проверени са 349 лица, от които 96 са криминално проявени. В резултат на ежедневната работа на прокуратура и полиция по противодействие на битовата престъпност в района на село Градец за една седмица е наложена постоянна мяра за задържане на двама криминално проявени за извършване на грабеж и изнудване.

12 години затвор окончателно за убийство в село Градец

12 години затвор окончателно за убийство в село Градец

Съдебният състав на ВКС не намира основания за намаляване на размера на наказанието

По време на операцията са констатирани 73 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. Съставени са 26 акта и 47 глоби с фиш.

Припомняме, че на 3 февруари осъдиха на по 18 години затвор, двама мъже убили по особено жесток начин 52-годишен мъж в село Градец.