12 години затвор окончателно за убийство в село Градец. Припомняме, че на 2 април 2018 година, двамата мъже бяха арестувани за убийство във видинското село Градец. Мъжете пребили до смърт жертвата с дървен кол и метални тръби. Кметът на Градец е подал сигнал в полицията за тежко престъпление. Тогава той е казал на полицаите, че е открит труп на мъж в стая на жилищна сграда. Жертвата е 52-годишен мъж от Градец. Когато го открили, той бил с множество наранявания по главата и тялото. Аутопсията на тялото показала, че мъжът бил убит.

Арестуваха двама за убийство във Видинско

Арестуваха двама за убийство във Видинско

Пребили жертват с дървен кол

Двамата са осъдени по 18 години "лишаване от свобода", като наказанията са намалени със 6 години до 12 години за всеки един от подсъдимите, поради проведеното съкратено съдебно следствие. Осъдени са да заплатят на гражданските ищци и частни обвинители обезщетения за претърпени неимуществени вреди. От НПК имат искания за намаляване на размера на наложените наказания.

Съдебният състав на ВКС не намира основания за намаляване на размера на наложените наказания. По делото (за двамата подсъдими) са отчетени отегчаващи отговорността им обстоятелства, поради което правилно решаващите инстанции са преценили, че наказанието им следва да бъде отмерено при баланс на смекчаващите и отегчаващите отговорността обстоятелства около средния размер, а не в минималния предвиден размер.

По отношение на искането