На летището вън Варшава стана нелеп инцидент, не бих рискувала репутацията си, заяви експосланикът ни в САЩ Елена Поптодорова във връзка с разпространената по-рано информация, че е задържана за кражба на козметика.

"Нямам проблем да си купувам сама козметиката, от която имам нужда, за да рискувам по този начин репутацията си." - заяви Поптодорова, цитирана от Дарик радио.

Тя поясни, че е пътувала по спешност за България заради сериозен проблем с майка й, която е на 90 години.
Изчаквайки полета, с който да се прибере в София, тя е влязла в безмитния магазин, където е разглеждала козметика.

"В този момент получих обаждане от България и потърсих по-тихо място, за да проведа разговора. С цялото ми внимание в разговора съм напуснала безмитната зона с продукта, който разглеждах." - допълни Елена Поптодорова.

"Появиха се двама служители, които ме отделиха за разговор. Обясних, че съм допуснала неволна грешка, извиних се и заплатих полагаемата се глоба. Така случаят приключи." - разказа тя.

Арестуваха Елена Поптодорова за кражба на козметика във Варшава
Обновена

Арестуваха Елена Поптодорова за кражба на козметика във Варшава

От безмитен магазин на летището

"Недоумявам, че такъв нелеп инцидент, за който, разбира се, нося вина и безкрайно съжалявам, привлече толкова внимание и тежки интерпретации." - коментира в заключение експосланикът.

В първоначалната информация, разпространена по-рано, се съобщаваше не за глоба, а за арест на Поптодорова. Първо новината беше публикувана тази сутрин на сайта на полското радио RMF, но се разпространи у нас след като я разгласи руската агенция "Новости".

Елена Поптодорова: Не бива да търсим нашата сигурност в Русия или Турция

Елена Поптодорова: Не бива да търсим нашата сигурност в Русия или Турция

За Русия е добре да бъдем отклонени...