Много омраза и агресия показват новите партии в парламента, крайно време е да престанат да мислят за личния си ПР, обясни пред БТВ вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Екатерина Захариева за Мая Манолова и "Булгартрансгаз".

Според нея Манолова злоупотребява с правомощия и се държи абсолютно неадекватно и всичко може да се очаква от нея и другите нови депутати, очаква да почнат да арестуват хората по улиците, мислейки си, че са над закона.

Следващата седмица ГЕРБ ще внесат в парламента предложението за нейната оставка и не ги е страх от проверки. Манолова звъняла лично на Захариева и на всеки от ГЕРБ за омбудсмана, "айде все пак да имаме малко повече морал", призовава Захариева.

Според нея Слави Трифонов няма да предложи парламент, а единствената цел е да внесат промени в Изборния кодекс, мислейки, че ще спечелят служебна победа.

Манолова: Бойко-разбойко не може да ми иска оставка

Манолова: Бойко-разбойко не може да ми иска оставка

Тя иска да проверяват всичко, дори и МС, за което очаква още по голям рев

Отношенията между Русия, ЕС и САЩ са обтегнати много от 2014 г. България реагира от първите за Украйна, Навални, Чехия, ние реагирам, но президента Радев не реагира, коментира Захариева.

Имаме доказателства за извършена незаконна дейност и реагираме, това не е срещу някога а защита на национален интерес.

"Българското правителство реагира по всички случаи. Ще дам примери с Навални, случаите в Чехия, напрежението в Украйна. Президентът обаче не реагира изобщо. Отношенията са обтегнати. Когато имаме доказателства за извършване на незаконна дейност, ще реагираме".

Така външният министър оставка обясни, че не обслужват чужди интереси във външната политика.

Екатерина Захариева призова за пълна солидарност с Чехия

Екатерина Захариева призова за пълна солидарност с Чехия

Ние осъждаме и не приемаме нарушението на суверенитета на държава-членка на ЕС