"15 години вече кампанията е жива и не само е жива, а и става все по-мащабна." С тези думи на министърът на вътрешните работи Младен Маринов даде старт на коледното издание на благотворителната кампания на МВР, организирана в подкрепа на децата на загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг полицаи.

"Това показва, че нашето общество наистина е живо и цени подвига на тези колеги, които жертваха живота си в името на обществото, но са живи в нашата памет", каза още Маринов. Те ни дават увереност на нас и новите служители, които се обучават, да продължим напред, да поддържаме духа в нас и да даваме сигурност на обществото и на децата на загиналите колеги.

По традиция кампанията се провежда под патронажа на министъра на вътрешните работи.

Тази година 94 деца на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения получиха изненади и подаръци.

"Полицейската дейност е отговорна, влиза в погледа на обществото, когато се случи нещо ужасно", отбеляза министърът. За съжаление ежедневният труд на служителите като че ли остава незабелязан, според него. Радвам се, че имам възможност като министър на вътрешните работи да продължа развитието на кампанията.

В тазгодишното издание от инициативата са осигурени по 700 лв. и допълнителни средства от фирми, включително и специални подаръци за децата.

По време на тържеството беше представен и видеоклипът за дарителската инициатива на Министерството. За настроението на децата и ръководството на МВР се погрижиха изпълнителите Орлин Павлов, Искрен Тончев-Искрата и Тита.