За нов случай с непълнолетен шофьор зад волана съобщава bTV. Нарушението е станало на автомагистрала "Хемус" в района на Луковит в понеделник. То е заснето и на видеоклип.

От полицията ще извършат проверка по случая. Ако се докаже вина, законът предвижда глоба от 100 до 300 лв. и прекратяване регистрацията на автомобила за срок от 6 месеца до 1 година.

За случая пред медията разказва свидетел, пожелал анонимност. "Прибирахме се с един мой приятел от София и отиваме в посока Плевен и на магистрала "Хемус" виждаме една кола, която от аварийната лента започна да криволичи и отиде в средната лента, после отиде до средата на бързата лента за изпреварване. Върна се обратно в средната лента, при което задминавайки колата ние видяхме, че тя се управлява от видимо неправоспособен шофьор", посочва той.

Веднага подал сигнал на тел. 112. Свидетелят и неговият спътник заснели и клип и го качили в социалните мрежи. "Той си беше дете, едвам виждаше пътя, говореше по телефон и мъжът, който беше до него, предполагам е баща му, сигурно му дава съвети как да кара, не знам", отбелязва още пожелалият анонимност млад мъж.

Дете шофира автомобил, докато приятелката му снима

Дете шофира автомобил, докато приятелката му снима

Това е пореден случай на непълнолетни зад волана