От 2 февруари започва ремонт на участък от АМ "Тракия", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Той ще обхваща двете платна на 16,5 км участък - от 168-ми до 184-ти км, между пътната връзка с АМ "Марица" и "Чирпан - Изток".

Строителните дейности са част от започналия през октомври 2020 г. поетапен ремонт на общо 52 км от магистралата.

По време на ремонта изцяло ще бъде ограничено движението на АМ "Тракия" между връзката с АМ "Марица" и "Чирпан - Изток". Трафикът ще преминава по следните обходни маршрути:

- В посока Бургас движението ще се отклонява на п. в. "Плодовитово" по път III-666 до с. Плодовитово и път II-66 Плодовитово - Чирпан, а на п. в. "Чирпан - изток" ще се включва отново в АМ "Тракия";

- В посока София автомобилите ще се отклоняват на п. в. "Чирпан - изток" и ще преминават по път II-66 Чирпан - Плодовитово и по път III-666 от с. Плодовитово ще се връщат отново на АМ "Тракия" на п. в. "Плодовитово";

- От автомагистрала "Марица" в посока Бургас автомобилите ще се качват на АМ "Тракия" и при п. в. "Плодовитово" ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел "Чирпан - Изток" се връщат на АМ "Тракия" към Бургас.

От АПИ напомнят, че в края на декември 2020 г. е приключило обновяването на 12 км от АМ "Тракия" в двете платна между пътните възли "Белозем" и "Оризово". Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.