По време на акция в стоковия пазар в "Илиянци" са заловени петима души без трудов договор, а 28 магазина са затворени от Столичната РЗИ, тъй като не отговарят на изискванията.

Припомняме, че акцията започна тази сутрин, като в нея участваха  СДВР, СДПБЗН, Дирекция "Жандармерия", СРЗИ, НАП и Инспекцията по труда.

По време на акцията са инспектирани 31 обекта. Проверките продължават, като на проверените работодатели са връчени призовки за предоставяне на допълнителни документи.

Полиция и здравни власти блокираха базар „Илиянци“

Полиция и здравни власти блокираха базар „Илиянци“

Проверяват се здравният статус на хората и произходът на стоките

Служители от инспекцията по труда са издали 2 предписания и 5 акта за установени административни нарушения за лица, работещи без трудови договори. От НАП са съставени 11 акта и съответно 11 съобщения за запечатване на търговски обекти.

9 са съставените актове от служители на пожарната. Полицаи от отдел "Икономическа полиция" - СДВР са образували 1 досъдебно производство. 

Дезинфекцират и останалите столични пазари

Дезинфекцират и останалите столични пазари

Осигурени са и маски, ръкавици, дезинфекционни разствори

За нуждите на извършването на контрола в рамките на акцията на участниците в нея са предоставени предпазни средства - ръкавици и маски с филтър.

Припомняме, че вчера Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска информация за упражнения държавен здравен контрол в района на стоковия базар "Илиянци".

Прокуратурата тръгва по следите на коронавируса

Прокуратурата тръгва по следите на коронавируса

Разпореждането идва от главния прокурор

Акцията тръгна след като се появи предположение, че първите двама, установени с коронавирус в София, може да са се заразили при контакт с мъж, който работи в търговския център.