Дезинфекцират столичните пазари в кварталите "Красно село", "Борово" и "Иван Вазов". Това става от лицензирана за тази дейност фирма, съобщиха от "Пазари Юг", цитирани от БНР.

Поставени са прозрачни кутии, за да няма контакт между администрацията и наемателите на щандовете. Пазарите са открити пространства и затова са безопасни за посетители и търговци. 

Затвориха 28 магазина на "Илиянци"
Обновена

Затвориха 28 магазина на "Илиянци"

Петима без трудови договори бяха хванати от инспекторите от ГИГ

Общинското дружество "Пазари Възраждане", което стопанисва Женския пазар, пазара "Димитър Петков" и предгаровия площад "Ротонда" също предприе спешни мерки за превенция и недопускане разпространението на коронавирус Ковид-19 на територията на тържищата.

Със заповед изпълнителният директор на дружеството Драгомир Димитров вече се извършва дезинфекция на откритите площи на пазарите всяка вечер след приключване на пазарния ден. На търговците, наематели на търговски площи на територията на пазарните пространства, са осигурени необходимите предпазни средства - защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на алкохолна основа, уверяват от администрацията на пазарите. 

Полиция и здравни власти блокираха базар „Илиянци“

Полиция и здравни власти блокираха базар „Илиянци“

Проверяват се здравният статус на хората и произходът на стоките

Мерките са предприети съгласно препоръките на Министерството на здравеопазването и оперативния щаб на Столичната община за превенция на разпространението на коронавирус.

"Отнасяме се отговорно към пазарите в тази криза, искаме да ги направим безопасни както за търговците, така и за посетителите", обясни Драгомир Димитров.

Откритите площи се третират със сертифицирани препарати, които се прилагат в градския транспорт и други обществени пространства.

Всички търговци са получили копие от разпореждането на директора на "Пазари Възраждане", както и инструкции за работа.