Ограничава се движението в двете посоки на АМ "Тракия" и от пътен възел "Зимница" до Бургас поради лоша метеорологична обстановка, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Обходният маршрут е Петолъчката-Карнобат-Айтос-Бургас.

Очевидци разкриват тежката обстановка в участъка между Карнобат и Бургас от магистрала "Тракия". Автомобили са изхвърчали в канавката край разклона за Карнобат. Близо 30 автомобила са катастрофирали в рамките на 5 км. След Карнобат задръстването е километрично и колите буквално са заклещени в снежния ад. Няма информация за пострадали хора

Видео: Narek Arzoyan (Facebook)

По-късно от АПИ уточниха, че временно се ограничава движението на превозни средства над 12 т по пътя от п.в. "Петолъчката" до Бургас.

Към 18:30 часа старият път София-Варна, в участъка между Ветрино и Девня, е затворен за движение в двете посоки, поради аварирал тежкотоварен автомобил, който трябва да бъде изтеглен.

Ограничава се движението на МПС над 12 тона по пътя Обзор-Слънчев Бряг поради снегонавяване.

Пътят Разград-Шумен беше затворен поради снегонавяване, но след 19 часа беше отворен, но само за леки коли. Забранено е движнието на превозните средства над 12 тона.  

Също така е ограничено движението по пътя Суворово-Ветрино заради силен снеговалеж.

Много тежка обстановка по пътищата в Източна България

Много тежка обстановка по пътищата в Източна България

На много места вали сняг, а силният вятър образува преспи

Ограничено е движението по пътя Добрич-Албена заради снегопочистване.

Също се ограничава движението на МПС над 12 т през Ришкия проход. Обходен маршрут: Сунгурларе-Петолъчката-Карнобат.

Ограничено е движението и по пътя Мирилюбово-Изворище поради намалена видимост и снегонавяване. Обходен маршрут: Брястовец - кв. "Черно море" - Бургас - Ветрен - Миролюбово.

Затворени за товарни автомобили над 10 тона са проходите Котленски и Твърдишки. Останалите автомобили задължително трябва да преминават от там с вериги.

Заледени участъци и неопесъчени пътища има в района на Главиница и на разклона за село. 

Движението в Прохода на Републиката е затруднено от обилен снеговалеж. Има закъсали тирове, но проходът е отворен и се почиства. 

През прохода "Шипка" се преминава при зимни условия, пътната настилка е заснежена и обработена. Забранено е движение на автомобили с обща маса над 10 тона