Нови противоепидемични мерки се въвеждат в София, тъй като градът вече е в етап 3 по заетост на интензивните легла. Това стана ясно на брифинг след заседанието на областния щаб, съобщи БНТ.

От 24 януари се въвежда следният режим на обучение за учениците:

Присъствено обучение за децата от 1 до 4 клас;

Учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 клас преминават в електронна среда;

7, 10 и 12 клас се обучават присъствено до 31 януари включително.

Считано от 00.00 часа на 27 януари се въвеждат:

Ограничения до 50% капацитет работна площ и брой лица в обектите и дейностите с обществено здраве, заведенията за хранене и развлечение по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма;

Кунчев: Идва Covid цунами, но това ще е последната вълна

Кунчев: Идва Covid цунами, но това ще е последната вълна

В СРЗИ работят 55% от служителите, тъй като другите са болни или карантинирани

Въвеждане на работно време до 22 ч. при спазване на мярката зелен сертификат за игралните зали, заведенията за хранене и развлечение.

Болниците "Пирогов", "Токуда" и Педиатрията имат готовност да разкрият допълнителни детски интензивни легла. В момента проблемът е с децата, които се намират в реанимация - едното от двете реанимационни легла в Педиатрията е заето, скоро се очаква и второто. В "Пирогов" също има само едно реанимационно легло за деца.

Над 5000 деца и над 1000 педагози в София са се заразили с коронавирус от началото на седмицата. Нито едно дете, както и нито един възрастен няма да бъдат върнати от лечебно заведение, увериха от областния щаб.

8932 са новите случаи на COVID-19

8932 са новите случаи на COVID-19

Близо 23% е броят на положителните проби