Завършва изграждането на връзката София - Перник на пътен възел "Марина бара", част от път I-6 София - Радомир. По договор отсечката трябва да е готова до 26 май. В момента се полага последният асфалтов пласт, а от средата на седмицата е планирано и поставянето на маркировката., съобщават от АПИ.

С изградената сега пътна връзка се осигурява влизане на пътуващите от София към Перник през пътния възел "Марина бара", който през 1993-1994 г. е построен единствено с възможност за излизане от гр. Перник в посока столицата.

С построяването се осигурява бърза и безопасна връзка до западните квартали на областния град, а перничани вече ще имат общо три възможности за вход-изход към София - през досегашните в началото на кв. "Изток" и при кв. "Хумни дол", а вече и през п. в. "Марина бара". Стойността на строително-монтажните работи е 947 482,82 лв.

Пътна връзка е с дължина 211,4 м. За повишаване безопасността на движение отсечката е с предпазни огради с пана срещу заслепяване на шофьорите, стоманени парапети, маркировка със светлоотразителни перли за по-добра видимост през нощта и знаци.