Идеята за частично двуседмично затваряне на фитнеси, молове и заведения няма да доведе до нужните резултати. В това са убедени от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

В гневна позиция от днес те заявяват, че за пореден път никой не посочва какви са целите и при какви нива на разпространение на заразата, бизнесът ще заработи отново. Освен това никой не вярва, че локдаунът ще е само 14 дни, заявяват от СЗБ и БАЗ, според които подобен период на блокиране е възможен само, ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост.

Затова и те предлагат: Двуседмичен, тотален локдаун!... Всичко или нищо?!?!... Или отваряте всички бизнеси без ограничения или затваряте всички!

анкета

Трябва ли да има нов локдаун?

Виж резултати

Да, иначе ще ни трябват много черни чували 41.0%

Не, безсмислено е 28.0%

Локдаун обслужва само изборите 15.2%

Не се интересувам и няма да спазвам мерки 3.9%

Преценката е на здравните власти 12.0%

Само по този начин ще бъдат запазени служителите им и само това би имало голям и гарантиран резултат.

СЗБ и БАЗ призовават: Нека всички заедно понесем отговорност за справянето с проблема и за неговото бързо решаване.

"Защото, ако държавата и хората, които са обвързани с взимането на подобни решения, за четвърти път ни унижат и опитат да доубият нашия бизнес, ние ще сме длъжни да се защитим по подобаващ начин", заявяват от двете сдружения и обещават да организират масов протест с едно-единствено искане - оставка на всички членове на НОЩ.

Също така те посочват, че многократно е доказано, че отговорните лица - министърът на здравеопазването и всички членове на НОЩ - са негодни да взимат качествени решения и да вдъхват доверие и кураж в обществото и бизнеса!

"И не, не управлявате най-добре в Европа пандемията", възкликват от СЗБ и БАЗ.

За Кунчев вече е време за национален локдаун

За Кунчев вече е време за национален локдаун

Очаква се от понеделник да се затворят училища, детски градини, молове и фитнеси в цялата страна