На локален принцип ще бъдат въведени допълнителни противоепидемични мерки, целта на които е ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция в региона.

Според здравния министър Костадин Ангелов предприемането на действия на национално ниво не би било справедливо за хората. 

Има области с нива на заболяемост под 50 на 100 хил. души население, както и други с над 500 души на 100 хил. души население. 

Със заповед на здравния министър временно ще бъде забранен износът на нискомолекулярни хепарини и миорелаксанти. Целта е при повишено потребление на тези лекарствени продукти държавата да разполага с достатъчни количества, така че на всеки нуждаещ се български гражданин да бъде осигурен бърз достъп до подходяща терапия. Това стана ясно още от думите на здравния министър.

Отчитаме тревожно увеличение на броя повиквания към Националната система 112. Ръстът е с 30%, като 40-50% от всички обаждания са за граждани с COVID-19, посочи здравният министър, който днес беше в Бургас във връзка именно с повишаването на заболеваемостта в областта. Вчера Костадин Ангелов обяви, че прекратява предизоборната си кампания и се заема само с епидемията у нас. 

За месец търпение уязвимите да бъдат ваксинирани, призова Борисов

За месец търпение уязвимите да бъдат ваксинирани, призова Борисов

С още 7 млн. лв. купуват предпазни средства и дезинфектанти за болниците

Преди дни стана ясно, че Щабът и РЗИ-тата търсят унифициран подход към пандемията. Заради ръста на заразените се обмисля ново затваряне, отлагане на откриването на нощните клубове на 1 април, въвеждането на забрани на локален принцип или намаляване на работното време на заведенията.

Заради усложняващата се ситуация с коронавируса вчера премиерът Бойко Борисов потвърди, че ако се наложи, мерките отново ще бъдат затегнати.

3502 нови случая на коронавирус за последните 24 часа.