Десетки населени места и части от Сливен са без ток. Това съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел "Сигурност и управление при кризи" в общината, цитирана от БТА.

Причина за това са прекъснати от ураганния вятър проводници, чиито пулсации на моменти надхвърлят 125 км/ч.

Стотици домакинства са и без парно, а там където водоснабдяването се захранва с помпени станции - без вода.

Над 60 екипа отстраняват ел. авариите в Югоизточна България

Над 60 екипа отстраняват ел. авариите в Югоизточна България

В областите Бургас, Ямбол, Сливен и Хасково

В града с прекъснато електричество са кварталите "Сини камъни", "Речица", местността Карандила, селата Крушаре, Сотиря, Злати воевода, Гавраилово, Старо село и др. Екипите на електропреносното дружество работят в проблемните зони, но засегнатите потребители бяха призовани към търпение, защото се работи в екстремни условия, информира БиТиВи.

Получени са редица сигнали за опасни билбордове, които се ремонтират.

Прогнозата е силният вятър да утихне следобед, посочи още Кънева.

Жълт код важи за Източна и Южна България в последния ден на годината заради силен вятър, сняг, поледица и снегонавявания.

Предупреждението за опасно време ще действа в девет области на Източна България - Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

За Кърджалийска, Хасковска и Ямболска области предупреждението е обявено заради север-северозападен вятър със средна скорост 15-20 м/с и пориви до 22 м/с. След обяд вятърът ще отслабва. Ще има условия за снегонавявания.

За Търговище, Шумен и Сливен кодът е в сила заради условия за снегонавявания.

За областите Добрич, Варна и Бургас жълтият код е обявен заради север-северозападен вятър със средна скорост 15-20 м/с и пориви до 22 м/с. След обяд вятърът ще отслабва. Ще има условия за снегонавявания. През нощта ще продължи да духа вятър от север-северозапад с пориви 15-20 м/сек.