Над 60 аварийни екипа на електроразпределителното дружество "EVN България" работят по отстраняване на авариите и възстановяване на електрозахранването в областите Бургас, Ямбол, Сливен и Хасково, уверяват от дружеството.  

В засегнатите области има скъсани въздушни електропроводи от мрежа "средно" и "ниско" напрежение. По всички аварийни електропроводи се извършва физически обход по трасетата на електропроводите. Възстановителните дейности са възпрепятствани от затворени пътища, затруднен достъп и силен вятър.

В Бургаска област остава усложнена обстановка в северната част - основно районите на общини Поморие, Карнобат, Айтос и Руен. На много места достъпът на екипите е затруднен поради затворени пътища. В областта 20 аварийни екипа с техника работят по възстановяване на мрежата. Дружеството успя да възстанови повредите по редица електропроводи.

В област Ямбол с нарушено електрозахранване остават села предимно в общини Ямбол и Елхово. В област Сливен засегнати са вилните зони на Сливен, както и планинската част на областта.

В област Хасково ситуацията постепенно се нормализира, засегнати са основно села от общини Харманли и Свиленград.