Лидерът на БСП Корнелия Нинова покани в парламента общински съветници от Ботевград и жители на Севлиево да говорят за проблема с водата.

Водата за промишлените абонати и собственици на автомивки в Ботевград е спряна от 20 януари, това заяви общинският съветник от БСП Николина Цолова.

Припомняме, че преди месец кметът на града Иван Гавалюгов обяви, че язовир "Бебреш" е празен и се опасява от режим на водата.

На трибуната в Народното събрание застана и Димитър Тонев, който живее в севлиевско село, и обясни, че всяка година, когато започне сушата, 7-8 села остават без вода за две седмици, после я пускат за няколко часа и после пак две седмици са без вода.

Воден апокалипсис в страната не се задава, успокоява МРРБ

Воден апокалипсис в страната не се задава, успокоява МРРБ

Само язовир "Бебреш" в Ботевград е критичен

Миналата година жителите на района са пуснали жалба за нецелесъобразно използване на средства за ремонт на завеждащ водопровод, за който обаче населението смята, че не е реден, тъй като загубите на вода са били много големи.

Тонев отбеляза, че не е партийно зависим, а иска само проблемът да се реши. Мъжът подчерта, че средствата за ремонт на водопреносната мрежа все още са на изчакващ режим.

Днес в парламента се състоя дебатът по четвъртия вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов, иницииран от БСП заради кризата във водния сектор, боклука и мръсния въздух.