Жителите на пазарджишките села Синитово и Мирянци са категорични, че няма да позволят изграждането на депо за неопасни отпадъци в близост до вододайната зона в района, съобщиха от БНТ.

Според жителите на двете села изграждането на локалното депо ще замърси подпочвените води, още повече, че в района има карстов извор.

Една от жителите коментира, че не бива тази зона да се унищожава с лека ръка. "Това, че имат пари и имат власт, не означава, че ние трябва да коленичим", контестира един от жителите.

Директорът на Регионалната екоинспекция Костадин Гешев е категоричен, че в конкретния случай няма нужда от оценка за въздействието върху околната среда.

Пазарджишкият съд отхвърли жалба срещу референдума в Синитово

Пазарджишкият съд отхвърли жалба срещу референдума в Синитово

Той трябва да се проведе заедно с местните избори на 27 октомври

Той добави, че ако за самия него има частица съмнение в това нещо, той не би издал такова разрешение.

В края на миналата година в Синитово се проведе референдум, с който жителите категорично казаха "не" на депото. Референдумът се обжалва в съда.

Припомняме, че решението за референдум в Синитово бе взето на 18-ти септември с гласовете на мнозинството общински съветници. Причината бе масовото недоволство в селото и подписка, в която те категорично заявиха, че разкриването на кариера в района ще замърси околната среда и ще влоши качеството им на живот.