Над 200 журналисти се подписаха под петиция с искане да им бъде възстановен достъпът до депутатите и да могат да задават въпроси. Петицията вече е входирана до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Това е втора подписка до парламентарния шеф. Медиите вече внесоха подписка срещу новите условия, при които са принудени да работят. Все още отговор няма.

Новата петиция е входирана и в Министерския съвет, както и до президента. Тя е адресирана и до омбудсмана, както и до политическите партии.

Журналистите не харесаха условията за работа в новата сграда на НС

Журналистите не харесаха условията за работа в новата сграда на НС

Медиите били натикани в изолатор без достъп до депутатите

"Наред с множеството технически проблеми, все още няма отговор КОЙ и защо отряза достъпа на журналистите до народните избранници и КОЙ нареди връзката с депутат да се осъществява чрез PR на партията, който удобно може да го скрие или да реши, от негово име, че сега не е удобно да отговаря на въпроси?"

"Мислите, че по този начин ще ни запушите устата и ще закриете очите ни, напротив ... така още повече амбицирате истинските журналисти да разкриват нередностите и да търсят отговорност от извършителите им", допълва се в текста.

Журналистите са готови и на протест, ако исканията им не бъдат чути.