Планираният за днес мълчалив протест пред македонското посолство, заради случая със Спаска Митрова, не предизвика масово участие.

Инициативата бе подкрепена единствено от малка група активисти на ВМРО - около 10 души, като журналистите бяха значително повече.

На протеста не дойде и майката на Спаска - Сузана, която в момента е в България.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и представители на организацията се срещнаха днес в централата на партията с майката на Спаска Митрова - Сузана.

Тя е разговаряла и с заместник-министъра на външните работи Марин Райков как България може да помогне за освобождаването на Спаска Митрова.

Майката още не успяла да види Спаска - само са говорили по телефона. Детето на Спаска, също Сузана, в момента е при баща си и майката, бабата и дядото нямат връзка с него, съобщи Сузана Митрова.

Припомняме, от 30 юли 2009 г. Спаска Митрова е въдворена с полиция в затвора "Идризово" край Скопие за изтърпяване на потвърдена от Върховния съд на Македония и влязла в сила присъда в размер на три месеца лишаване от свобода.

Присъдата е по обвинение, че отказва да осигури на бившия си съпруг условия в собствения си дом да вижда дъщеря им, която е на 2 г и 6 м.
Родителските права върху са присъдени на майката.

Македонските власти няколко пъти вече посочиха, че присъдата е справедлива, а президентът отказа да помилва Спаска Митрова по хуманитарни причини, позовавайки се на конституцията.