Пловдив и Ловеч посрещнаха Новата година със зрелищни фойерверки, а в София за първи път през този век нямаше празнично събитие на открито, предаде БНР.

Заради пандемията в столицата беше отменена емблематичната през годините "Сцена под звездите" на площад "Батенберг", където хиляди хора се събираха на традиционния концерт.

В новогодишната нощ не работи и градският транспорт. Столичани посрещнаха празника в домовете си, някои в тесен семеен кръг, включително кметът на София Йорданка Фандъкова.

В първия ден на 2021 година тя отправи благопожелания към софиянци: "2021 да ни донесе здраве на всички, да продължим да си помагаме, да развиваме града си, да се грижим за децата си. Чакаме ги на 4 януари в детските ясли, детските градини и учениците от първи до четвърти клас."

В Пловдив също посрещнаха Новата 2021 година година без обичайната празнична програма в центъра на града, но с по-внушителна и по-мощна заря в полунощ. За първи път фойерверки бяха изстреляни от три тепета на града. 3800 заряда в продължение на шест минути създадоха красиви картини над Пловдив.

Празнична заря имаше и в Ловеч. Жителите на града посрещнаха новата 2021-ва в празнична атмосфера, макар и от балконите на домовете си заради пандемията.