Пътят от няколко стотин хиляди до 1 милиард долара може да се окаже не толкова дълъг, но от друга страна не може да се нарече и лесен. За него от опит може да разкаже китайският предприемач Стивън Янг, който напуска работата си за Google преди години и използва спестяванията на майка си, за да осъществи своята бизнес идея.

Първоначално тя смята, че идеята на сина й за изграждане на онлайн палтформа за предлагане на електроника е доста рискована, но все пак решава да му даде всичките си спестявания от работата си във фармацевтичната индустрия в Китай.

Така Янг комбинира нейните пари със своите, спечелени от годините в Google, и се оказва с по-малко от 1 милион долара в сметката. Той обаче не се отказва и се мести от Калифорния в Шънджъ.

Седем години след тази голяма крачка неговата Anker Innovations Technology продава продукти от зарядни за смартфони до външни батерии чрез платформата на Amazon. И в близкото бъдеще очаква да жъне още по-големи успехи, след като сключва договор за продажби на стоки с 4000 магазина на Walmart и 900 на Best Buy в Щатите, разказва Bloomberg.

Към днешна тада капитализацията на компанията е изчислявана на 1,1 милиарда долара. Самият Янг и неговата съпруга държат 54% от дружеството.

Това, с което Anker успява да спечели славата си, е големият избор от зарядни, които са алтернатива на предлаганите от компании, като Sаmsung и Apple. Също така тя успява да пробие с други джаджи, използвани към смартфоните - кабели, слушалки и платформи за безжично зареждане.

Сега Янг се готви за следващия скок в историята на компанията - излизането на борсата в Китай, Япония, Хонконг или САЩ. Той все още очаква удобният момент, като смята, че най-доброто време ще бъде след дебюта на производителя на смартфони Huawei.

Това звучи и като най-логичната стъпка след като дружеството вече има офиси в Сеатъл, Дубай, Токио и на няколко места в Китай, а приходите му за 2017 година достигат 3,9 милиарда юана или с 56% повече от записаните за предходната година.