Атлетико (Мадрид) победи Борусия (Дортмунд) с 2:0 и направи огромна крачка към класиране на осминафинал в Шампионската лига. Домакините играха на скоростни контраатаки, давайки инициативата на съперника. Те вкараха две от многобройните голови положения, които създадоха. Германците привидно владееха инициативата, но техните нападатели бяха изцяло неутрализирани.

Атлетико (Мадрид) - Борусия (Дортмунд) 2-0: Гризман удвои за домакините
на живо

Атлетико (Мадрид) - Борусия (Дортмунд) 2-0: Гризман удвои за домакините

Мачът се очаква да бъде крайно оспорван

Още от самото начало отборът на Атлетико се стремеше да играе по директен футбол, като изнасяше бързо топката напред. Корея и Гризман бяха много активни и при всяка възможност се стремяха да стрелят.

Обратно гостите залагаха на дълго и бавно разиграване, но така и не успяха да стигнат до голово положение преди почивката.

Снимка 387838

Източник: GettyImages

В 33-та минута Корея напредна отдясно и върна топката към дузпата. Саул Нигес стреля и топката влезе във вратата на Бюрки за 1:0 въпреки опита на Акнаджи да изчисти.

Голът даде самочувствие на домакините, които стреляха няколко пъти опасно. Бяха нужни добри намеси на вратарят на Борусия Бюрки, за да може германският отбор да се оттегли на почивката с минимален пасив.

Снимка 387839

Източник: GettyImages

През второто полувреме нищо не се промени. Гостите разиграваха сложно, а домакините правеха мълниеносни контри.

Двата отбора направиха по един страхотен пропуск. Корея сам срещу вратаря пропусна да удвои, стреляйки отблизо в гредата. Резервата Герейро можеше да изравни при единственото сериозно положение за гостите. Ударът му от малкото поле с глава изпрати топката над гредата.

В 81-та минута Гризман узакони победата с типичен за Атлетико гол. Домакините отнеха топката пред наказателното си поле и с три паса направиха страхотна контра. Мартинш изведе Гризман, който в своя стил пусна топката покрай Бюрки за 2:0.

Снимка 387834

Източник: GettyImages

В последните минути играчите на Борусия продължиха да търсят гола, но така и не стигнаха до него.

Така Борусия (Дортмунд) и Атлетико (Мадрид) са с по 9 точки на първите две места в група "А". Брюж има 4 точки и е само с теоретичен шанс за осминафинал. Монако вече отпадна и е на последно място с 1 точка.

Снимка 387833

Източник: GettyImages