Аякс загуби от Реал с 1:2  първия осминафинал от Шампионската лига. Мачът беше много зрелищен, но скандално използване на ВАР го помрачи. Домакините бяха по-активни, имаха повече положения, но загубиха. С този успех Реал е абсолютен фаворит за класиране на 1/4-финал.

Аякс - Реал 1:2, Асенсио извежда гостите отново напред
на живо

Аякс - Реал 1:2, Асенсио извежда гостите отново напред

Ще успеят ли младите холандци да повторят играта си в груповата фаза?

Мачът започна с много висока преса на домакините, които търсеха бърз гол. В първите 10 минути испанците не успяваха да минат центъра, но до сериозна ситуация пред тяхната врата не се стигна.

Онана направи първото добро спасяване, като извади топката под гредата след удар на Каземиро. От другата страна Душан Тадич уцели дясната греда на вратата на Куртоа след грешка в защитата.

Снимка 406423

Източник: GettyImages

И въпреки, че темпото спадна, домакините отбелязаха гол. По-скоро си помислиха, че са отбелязали. Талифико вкара с глава след грешка на Куртоа. Беше изнамерен момент с играч на Аякс - Тадич в засада, който не играе с топката. Тадич беше в близост до Куртоа и се оказа, че влияе на играта. Дамир Скомина отмени попадението след многократни повторения.

Ситуацията помрачи настроението на домакините, които продължиха да са по-активни до почивката.

Снимка 406427

Източник: GettyImages

Холандците продължиха да са по-активни през второто полувреме, но се оголиха отзад. Двата отбора пропуснаха по едно 100-процентово положение преди да падне първия гол.

В 60-ата минута Карим Бензема разстреля Онана отблизо. Винисиус изработи попадението, като напредна отляво към центъра на наказателното поле. Той реши да подаде на Бензема, вместо да шутира сам.

Снимка 406430

Източник: GettyImages

Това не отказа холандците и те успяха да се върнат след гол на Зийех. В 70-ата минута той стреля безпощадно от около 10 метра. Топката беше отнета отляво на атаката и подадена успоредно на вратата от Нерес.

Снимка 406431

Източник: GettyImages

Равенството изглеждаше закономерно, но в 87-ата минута резервата Марко Асенсио донесе победа на гостите след бърза контра. Той се протегна на празна врата, като кълбото прелетя между вратаря и защитата.

В последните секунди Куртоа направи две изключителни спасявания след удар и добавка на Долберг.

В този мач по-добрият отбор загуби, но във футбола е така.

Снимка 406428

Източник: GettyImages