Байерн (Мюнхен) приема хита в тазгодишното издание на Шампионската лига Бешикташ в първи осминафинален двубой от турнира. Срещата е тази вечер от 21,45 часа на "Алианц Арена". 

Мюнхенският колос относително рядко е домакин в първия мач от тази фаза, след като по принцип печели групата си, но сега "баварците" останаха зад ПСЖ. "Черните орли" записаха със златни букви името си в турския футбол, ставайки първия местен тим, който финишира на лидерската позиция. 

Юп Хайнкес: Байерн (Мюнхен) никога не се предава

Хайнкес: Байерн никога не се предава

"Не сме сред фаворитите в Шампионската лига"

Тимът на Шенол Гюнеш обаче изтегли един от най-трудните съперници и шансовете му за продължаване напред изглеждат минимални. Байерн демонстрира отлична форма от началото на годината, като спечели всичките си 7 мача. 

Баварският гранд картотекира новото си попълнение Сандро Вагнер за елиминационната фаза, а освен него с права за турнира се сдобиха вратарят Мануел Нойер и нападателя Кваси Врийд. 

И докато Байерн е в страхотна форма и мачка всичко по пътя си, същото не може да се каже за днешния му опонент. Бешикташ е на път да изпусне титлата в Турция, след като към момента заема едва 4-о място във временното класиране, изоставайки на 5 точки от лидера Истанбул ББ. "Черните орли" записаха няколко равенства, които ги отдалечиха от челото. 

Томас Мюлер: Бешикташ изобщо не е за подценяване

Мюлер: Бешикташ изобщо не е за подценяване

"Те имат няколко футболисти в състава си, които са много талантливи"

През зимата на "Водафон Парк" се подсилиха с трима нови - хърватският защитник Домагой Вида (Динамо Киев) и нападателите Вагнер Лав (Аланияспор) и Кайл Ларин (Орландо Сити). Тимът бе напуснат от най-добрия си футболист - Дженк Тосун, който премина в Евертън. Освен него си тръгнаха още Матей Митрович (Брюж) и Денис Бойко (Динамо Киев). 

Юп Хайнкес не може да разчита единствено на Мануел Нойер за мача, докато за гостите единствените отсъстващи са Вели Кавлак, Атънч Нюкан и Гьокхан Тьоре. И тримата обаче не са сред основните фигури в състава.