Байерн (Мюнхен) съсипа от бой Тотнъм и го победи със 7:2 като гост! Срещата бе от група "В" на Шампионската лига. "Баварците" изиграха брилянтен мач и не оставиха никакъв шанс на своя противник, особено през второто полувреме. Четири попадения вкара Серж Гнабри, а два пъти се разписа Роберт Левандовски. Един гол добави Йошуа Кимих. Двубоят започна добре за лондончани, които откриха резултата чрез Хюн Мин-Сон, а Хари Кейн бе точен от дузпа. 

"Баварците" са с пълен актив в групата с 6 точки, докато Тотнъм остава с 1. 

Тотнъм - Байерн 2:7
на живо

Тотнъм - Байерн 2:7, четири гола на Гнабри

Двубоят започва в 22:00 часа

Срещата започна в бързо темпо, с атаки и към двете врати. Още във 2-ата минута Гнабри получи отличен пас от Коман и стреля, но Лорис спаси. 

Четири минути по-късно и Мануел Нойер направи спасяване след опасен шут на Сон. 

Снимка 445609

Източник: uefa.com

Опасностите продължиха да се редуват пред двамата вратари, които се намесиха след удари на Сон и Левандовски.

В 12-ата минута Тотнъм поведе. Толисо сбърка при изнасянето на топката, кълбото стигна до Сон, който стреля силно в левия ъгъл и през ръцете на Нойер вкара за 1:0. 

Снимка 445616

Източник: uefa.com

Три минути по-късно Байерн изравни. Йошуа Кимих овладя топката на около 25 метра от вратата, финтира противников бранител и с мощен удар не остави шансове на Лорис за 1:1. 

След изравнителното попадени Тотнъм опита натиск. В 26-ата минута Нойер блесна с отлично спасяване. Орие намери Ндомбеле на дузпата, но вратарят успя да избие в корнер удара на французина. 

Снимка 445617

Източник: uefa.com

Малко след това шут на Кейн от пряк свободен удар мина над вратата. В 31-ата минута тежък удар на Сон в близкия ъгъл отдясно излезе в аут. 

Байерн отговори с хубав пробив на Коман, който навлезе в наказателното поле и шутира, но покрай вратата. 

В 44-ата минута Левандовски опита да вкара от пряк свободен удар, но стреля през стената и топката излезе в корнер. Минута по-късно полякът се разписа. Нападателят пое топката от падналия на земята Гнабри пред наказателното поле и с много техничен удар в долния десен ъгъл матира Лорис за втори път. 

Снимка 445619

Източник: uefa.com

Втората част започна с добра възможност пред Деле Али, която Нойер спаси. В 53-ата минута Байерн вкара трети гол. Серж Гнабри проби отляво и нахлу в наказателното поле. Крилото преодоля противников защитник и със силен удар в десния ъгъл вкара за 1:3. 

Минута по-късно "шпорите" сбъркаха при изнасянето на топката. Толисо отне, напредна и подаде към Гнабри отдясно. Крилото стреля по диагонала и с помощта на гредата бе точен за 1:4.

Снимка 445608

Източник: uefa.com

В 61-ата минута Тотнъм намали. Кингсли Коман извърши неволно нарушение в наказателното поле срещу Дани Роуз. Съдията не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана Хари Кейн, който не остави шансове на Нойер, който хвана ъгъла за 2:4. 

Попадението даде импулс на лондончани. В 64-ата минута Сисоко се озова сам на точката на дузпата и опита да засече от движение центриране на Орие, но стреля над вратата. 

Снимка 445620

Източник: uefa.com

Три минути след това Нойер спаси опасен удар на Ериксен. В 77-ата минута датчанинът отново нанесе удар, който мина над вратата.

В 85-ата минута Байерн вкара пети гол. Серж Гнабри получи извеждащ пас от Тиаго, избяга от защитата и останал сам срещу Лорис вкара за 2:5. 

Минута по-късно се разписа и Левандовски. "Баварците" изградиха отлична атака отляво. Перишич проби и подаде към Коутиньо пред наказателното поле. Бразилецът продължи за Леви, който вкара за 2:6.

Снимка 445622

Източник: uefa.com

В 88-ата минута погромът за лондончани стана пълен. Толисо намери Гнабри пред наказателното поле. Германският национал не бе притесняван от никого и заби топката във вратата с четвъртия си гол в мача.