Отборът на Лудогорец стартира кампанията си в тазгодишното издание на Шампионската лига. Селекцията на Стойчо Стоев имаше възможно най-тежкия жребий и още в първия квалификационен кръг ще премери сили с първенеца на Унгария - Ференцварош. Очакванията са за две много равностойни битки, като първата такава е на "Групама Арена" в Будапеща.

анкета

Как ще завърши срещата между Лудогорец и Ференцварош?

С убедителна победа за Лудогорец 4.6%

С минимална победа за Лудогорец 12.6%

Без победител 11.1%

С минимална победа за Ференцварош 31.4%

С убедителна победа за Ференцварош 27.8%

Не мога да преценя 1.4%

Не ме интересува 11.1%

"Орлите" са пределно мотивирани за нов пробив в групите на най-комерсиалната надпревара. Като цяло, те имат и да си връщат на унгарския футбол, след като миналата година бяха отстранени от тогавашния шампион на страната МОЛ Види. През лятото, в опит да освежи своята селекция, българският представител направи и добра селекция, привличайки играчи като Дан Битон, Мавис Чибота, Стефан Баджи и Джордан Икоко.

Пламен Илиев: Запознахме се добре с отбора на Ференцварош

Пацо Тигъра: Запознахме се добре с отбора на Ференцварош

"Очаквам тежък двубой"

Лудогорци направиха генерална репетиция за днешния мач със спечеления финал за Суперкупата на България срещу Локомотив (Пд). В него "орлите" демонстрираха креативност в атака, но и досадни грешки в отбрана. На вчерашната си пресконференция Стойчо Стоев призна класата на съперника, като изрази надеждите си за постигането на добър турнирен резултат, който да даде шанс на неговите момчета за реванша.

Двубоят с Лудогорец е голяма радост за всички симпатизиращи на Ференцварош. Клубът дълго време не бе ставал шампион на своята страна, а сега се завръща и в Шампионската лига. Очакванията са по трибуните да има рекордно количество фенове на тима.

Стойчо Стоев: Ако пак допуснем слабости, Ференцварош ще ги накаже

Стойчо Стоев: Ако пак допуснем слабости, Ференцварош ще ги накаже

"Трябва да успеем да извлечем един добър резултат от първия мач"

Неприятен факт е, че досега нито един наш представител не е успявал да си тръгне с нещо различно от загуба при гостуване на Ференцварош. С този съперник са играли ЦСКА, Левски, Марек и Локомотив (София), като балансът е 4 загуби с голова разлика 2-12. В състава на домакините няма сериозни проблеми преди днешната среща, като единственият отсъстващ ще е нападателя Давиде Ландзафаме.

В състава на унгарците като титуляр може да започне бившият футболист на ЦСКА - Руи Педро.

Президентът на Ференцварош е впечатлен от селекцията на Лудогорец

Президентът на Ференцварош е впечатлен от селекцията на Лудогорец

"Футболистите им са два пъти по-скъпи от нашите"

На "Групама Арена" Лудогорец ще стане трети по мачове от българските отбори в евротурнирите. Това ще е 75-и двубой за разградчани - с 1 повече от Литекс. В досегашните си срещи тимът има положителен баланс - 26 победи, 23 равенства и 25 загуби, при голова разлика 101:90.

Срещата ще бъде ръководена от 41-годишния израелски съдия Ейтан Шмуелевиц. Въпросният рефер има правото да води международни мачове от 2012 г. Той е свирил в групите на Лига Европа, както и в квалификациите на Шампионската лига.

Ференцварош взе играч от Шахтьор (Донецк)

Ференцварош взе играч от Шахтьор (Донецк)

Съперникът на Лудогорец продължава да е активен на трансферния пазар