Манчестър Сити изненадващо загуби домакинството си на Базел в среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Двубоят на стадион "Етихад" завърши при резултат 1:2, въпреки че домакините бяха тези, които първи излязоха напред.

Точен за манчестърци беше Габриел Жезус, но с голове на Елиунуси и Ланг, Базел възвърна част от честта си, сякаш загубена безвъзвратно след 0:4 в предишния сблъсък.

Снимка 344106

Източник: UEFA.com

ТОПСПОРТ проследи на живо за потребителите си случилото се на терена:

Манчестър Сити - Базел 1:2, гостите стигат до пълен обрат!
на живо

Манчестър Сити - Базел 1:2, гостите стигат до пълен обрат!

Английският гранд отказа швейцарците на техен терен с 4:0

Първото полувреме започна силно за домакините. Те организираха няколко последователни атаки в половината на съперника и сякаш бе само въпрос на време да бъде отбелязано първото попадение в сблъсъка.

Снимка 344112

Източник: UEFA.com

Това се случи след 8 минути игра. Тогава добър пробив на Сане бе продължен по дясното крило към Силва, който центрира по перфектен начин, оставяйки Габриел Жезус сам срещу вратаря на швейцарския тим. Нападателят не сгреши, давайки преднина на "гражданите".

Само 9 минути по-късно обаче Елиунуси получи кълбото в наказателното поле и с всичка сила го запрати в мрежата за 1:1, предизвиквайки неповторимо изражение по лицето на мениджъра на домакините Хосеп Гуардиола.

Снимка 344113

Източник: UEFA.com

Сити реагира мигновено, пренасяйки събитията по левия фланг, където най-дейният футболист в срещата - Лирой Сане не спираше да изпробва скоростта и рефлексите на бранителите пред себе си.

Колкото и да опитваха обаче, домакините не стигнаха до реализиране на втори гол, още в рамките на откриващите 45 минути от срещата.

Снимка 344111

Източник: UEFA.com

През второто полувреме гостите използваха всяка малка възможност пред себе си, за да притесняват съперника си и да организират атаки в половината на "гражданите".

Именно при една такава в 71-ата минута, наглед безобидно влизане в пеналта на Ланг завърши с топовен негов изстрел в сглобката на вратата на Браво за 1:2.

Хосеп Гуардиола реагира мигновено и извърши няколко промени в първоначалния си състав. "Колегата" му начело на Базел отговори със същото. Нова промяна в резултата обаче не беше регистрирана.

Снимка 344108

Източник: UEFA.com

"Небесносините" през този сезон бяха без загуба на "Етихад" във всички турнири. През уикенда "гражданите" се отчетоха с 1:0 у дома срещу Челси, но днес за първи път отстъпиха на собствен терен.

Снимка 344109

Източник: UEFA.com