Тотнъм спечели с гръмкото 3:0 първия сблъсък с Борусия (Дортмунд) от 1/8 финалите в Шампионска лига - резултат, който до голяма степен доближи лондончани до следващата фаза на турнира.

И трите попадения в срещата дойдоха през второто полувреме, а техни автори бяха Хюн-Мин Сон, Ян Вертонген и Фернандо Йоренте.

На "Уембли" двата отбора предложиха много динамичен и приятен за окото футбол, каквито бяха и предварителните нагласи за двубоя.

Тотнъм - Борусия (Дортмунд) 3:0, "шпорите" нанесоха трети удар!
на живо

Тотнъм - Борусия (Дортмунд) 3:0, "шпорите" нанесоха трети удар!

Очаква ни интересен 1/8 финал в Шампионска лига

Първото полувреме бе изключително равностойно, а след четвърт час игра Пулишич бе близо до гол за германците, но Лорис спаси удара му от близка дистанция!

Тотнъм отговори с няколко опасни центрирания пред вратата на Бюрки, който обаче следеше събитията внимателно и не допусна попадение до края на първото полувреме.

Развръзката остана за втората част, а със сигурност едва ли са били много хората, които са очаквали, че Дортмунд ще допусне три гола...

Тотнъм откри в 48-ата минута!

Хакими сбърка фатално при изнасянето на топката, тя попадна във Вертонген, който с точно центриране намери Хюн-Мин Сон, а кореецът с удар от въздуха прониза Бюрки - 1:0!

Снимка 406425

Източник: GettyImages

Последва нова опасност пред вратата на гостите, но Бюрки спаси удар с глава на Алдервейрълд при центриране на Ериксен от корнер на близката греда.

Дортмунд отговори с няколко мелета пред вратата на съперника, при които Пулишич и Санчо обаче не действаха бързо и загубиха топката.

Срещата изглеждаще, че ще завърши при минимален успех за "шпорите", които обаче от нищото нанесоха втори удар!

Снимка 406417

Източник: GettyImages

Добро центриране на Серж Орие намери непокрития пред вратарското поле Ян Вертонген, който разстреля с крак Бюрки за 2:0!

Играчите на Борусия тръгнаха да отговарят и да връщат попадение, за да запазят интригата за реванша, но малко след гола на Вертонген, резервата Йоренте покачи аванса на лондончани!

При ново центриране на Ериксен от корнер на близката греда, испанецът засече с глава, оформяйки крайния резултат 3:0!

Заради контузии Тотнъм все още не може да разчита на звездата си и водещ реализатор на отбора - Хари Кейн, който има вариант да се завърне в игра за реванша на "Сигнал Идуна Парк" след 2 седмици.

Снимка 406416

Източник: GettyImages