Лестър и Челси направиха зрелищно 2:2. Головете паднаха след почивката, като гостите поведоха, "лисиците" направиха пълен обрат, но Антонио Рюдигер с втория си гол възстанови равенството.

Дрис Мертенс може да пристигне в Челси само срещу 6 млн. паунда

Дрис Мертенс може да пристигне в Челси само срещу 6 млн. паунда

Договорът на белгиеца с Наполи изтича през лятото

През първото полувреме играта беше бърза, но положенията за гол бяха рядкост. В най-чистото Варди остана сам срещу Кабайеро, но вратарят успя да се справи. Футболистите на Челси така и не можеха да отправят точен удар.

Все пак Ейбрахам пропусна добра възможност да засече пред голлинията след прострелно подаване отляво.

Домакините залагаха на директната бърза игра. Така при една атака отляво Бен Чилуел намери Харви Барнс в близост до точката за изпълнение на дузпа, но вторият стреля несериозно в аут.

Снимка 464656

Източник: GettyImages

Челси откри резултата в 46-ата минута. Антонио Рюдигер скочи много високо след цетриране от корнер отляво и заби с глава топката във вратата на Шмайхел.

Радостта на "сините" не трая дълго. Харви Барнс изравни в 54-ата минута, като вече има вкарани попадения в три последователни мача от първенството.

Снимка 464655

Източник: GettyImages

В 64-ата минута комична проява на Кабайеро доведе до втори гол за Лестър. Вратарят отиде да гони топката към левия корнер, след това тръгна да се връща, но домакините комбинираха бързо и Бен Чилуел вкара топката в десния ъгъл.

Антонио Рюдигер изравни в 71-ата минута. Германецът отново надскочи всички след центриране отляво от фаул и топката влезе под гредата на хвърлилия се Шмайхел.

Последваха два страхотни пропуска на играчи на Лестър. Първо Джони Еванс не уцели вратата след удар с глава. Ирландецът беше оставен сам след центриране от корнер. Малко по-късно Харви Барнс беше изведен сам срещу вратаря от Джейми Варди при скоростна контра. Барнс игра с едно докосване и прати топката в аут до гредата на Кабайеро.

Дълбоко в добавеното време топката се удари в ръката на Рюдигер след центриране на Барнс, но след ВАР беше преценено, че няма дузпа за Лестър.

Снимка 464654

Източник: GettyImages

Лестър Сити: Шмайхел, Перейра, Еванс, Союнджу, Чилуел, Чудхури, Тилеманс, Мадисън, Барнс, Перес, Варди

Челси: Кабайеро, Джеймс, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Жоржиньо, Канте, Маунт, Педро, Хъдсън-Одой, Ейбрахам

Двата отбора ще запазят местата си след кръг №25. Лестър е с 49 точки на трета позиция и не може да застигне Манчестър Сити. Е Челси е четвърти с 41 точки. За сега местата в зона "Шампионска лига" изглеждат сигурни.

Снимка 464634

Източник: GettyImages