Днес, 18.05, настъпва данъчната свобода. Седмица преди "голямата" евроразвръзка. Кампанията тече за някои горещо, за други дъждовно, всекиму според климата. А дали му дреме на обществото?! И какво вълнува хората? ( Едва ли избори) Време на балове, почивни дни и слънце близо на юг.

Във време без данъци президентът приключва сериозните разговори за новия главен прокурор. Някои май и не разбраха смисълът на срещите на Румен Радев с т.нар. големи в съдебната система.

Премиерът Бойко Борисов "затваря" кампанията с поредния кръг оставки. Дали това ще вдигне доверието преди изборите ще стане ясно на 26 май, когато който иска гласува с хартия по старому или по модерному - с машини, или както стана ясно - произведени в Тайван.

Майките скочиха срещу стратегията за детето и защитиха правото си на шамар. Медицинските сестри хвърлиха престилки и поискаха по-добри заплати. Шофьорите се стреснаха от тол таксите. А политиците тръгнаха сред народа. Климатиците по фасадите позаглушиха апартаментните неволи.

Великобритански Брекзит със сделка или без... а Европа и кралството повече се развълнуваха от раждането на Арчи Уиндзор. Гражданите на общността в момента са вперили поглед не в Брюксел, а в Кан... идва ли заветната промяна за Европа?

У нас чакаме стратегически инвеститори (Фолксваген) и Дондуков 1 и 2 пак се счепкаха кой пръв ги е поканил, чия ще е заслугата. А Фолксваген тепърва започва сериозните проучвания и преговори. На фона на цялата тази картинка НСИ излезе с интересни данни - българският беден не гладува (а дали гласува?) , но студува. Не си погасява и заемите. Български неволи!

Костенец девети ден е под полицейска обсада. Търси се убиец! И на този фон-избори. Дали хората се интересуват кого ще пратят на висока заплата в ЕП? Едва ли. В последната седмица преди изборите България ще се вълнува от букли, грим, фуркети и роклите на абитуриентите. После пак ще сме недоволни от (НЕ)избора си. Кичът си остава кич! И в манталитета ни май е заложен. Всеки спрямо вълнението или непукизма. И според реалността...вот след вот и... така нататък.