Осъдиха на 10 месец затвор шофьор от Лом, заловен два пъти да кара дрогиран, съобщи "24 часа"

Районният съд - Лом одобри споразумение постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимия Н. Б. Н. за наказание 5 месеца лишаване от свобода заради управление на кола под въздействие на наркотици.

23 годишният Н. Б. Н. е бил спрян за проверка от полицаи в село Медковец. Проверката на водача с техническо средство показала, че управлява колата след употреба на наркотици.

Пред съда Н. Б. Н. се признал за виновен и декларирал, че по собствена воля подписва споразумение с прокуратура за пет месеца затвор, които ще изтърпи ефективно при първоначален общ режим. Съдът лиши подсъдимия и от правото да управлява МПС за срок от една година. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Районният съд - Лом приведе в изпълнение и предишно наказание, наложеното на Н.Б.Н. от съда в Монтана отново за шофиране след употреба на наркотици. Съдът го наказал Н. Б. Н. с пет месеца лишаване от свобода. И това наказание също да бъде изтърпяно ефективно при общ режим, постановиха магистратите.

Така 23-годишният безработен Н. Б. Н. ще изтърпи общо наказание от 10 месеца затвор.