"Премиерът обеща и правителството прие 10% увеличение на заплатите. Надявам се в частта персонал да успеем да повишим и заплащането на нощния труд - това е справедливо искане на колегите.".

Това заяви вътрешният министър Младен Маринов по отношение на бюджета на МВР за 2020 г. 

Горанов: Държавата не харчи нито лев преизпълнение на приходите

Горанов: Държавата не харчи нито лев преизпълнение на приходите

Ако кметовете намалят данъците, да не се обръщат към държавата, отсече министърът

По думите на вътрешния министър подсигурени са парите от централния бюджет, включително и за документите за самоличност, защото се очаква догодина голяма част от населението да подмени личните си документи.

На въпрос: "успяхте ли да изберете фирма, която да печати новите лични документи, защото процедурата буксува", Маринов отговори - не бих го нарекъл буксуване - спазваме закона.

Законът е такъв, за да има прозрачност, да има процедури, през които трябва да се мине и така трябва да бъде. Конкурират се сериозни фирми, които не са български. Те са с много опит, така че наистина процедурата е оспорвана, но се надявам този, който спечели, да осигури нормална подмяна на документите. Ние сме предприели мерки, независимо от хода на прецедурата, да осигурим дейността с действащата техника, каза вътрешният министър. 

И в Бюджет 2020 Търговската палата не вижда намерение за е-правителство

И в Бюджет 2020 Търговската палата не вижда намерение за е-правителство

БТПП критикува автоматичното увеличение на заплатите в публичния сектор

През 2020 г. изтича 10-годишният срок на валидност на личните карти. Предвидени са допълнителни средства, за да няма проблеми, уточни Маринов.

По перото за издръжката и капиталовите разходи, бюджет 2020 не е това, което структурите са заявили. Знаем, че има приоритетни области в правителството - здравеопазване, образование, така че смятам, че с този бюджет ще гарантираме стабилна работа на МВР, допълни Маринов. 

Горанов доволен от баланса в Бюджет 2020

Горанов доволен от баланса в Бюджет 2020

Финансовият министър предпочита да няма съществени изненади