100 документа носят фалшивия подпис на премиера Бойко Борисов. Това съобщи говорителят на Софийска градска прокуратура Маргарита Немска в ефира на БиТиВи.

От думите й не стана ясно дали фалшифицираните документи са само от периода, в който Борисов е заемал поста кмет на София, или обхващат и времето, от което е поел правителството.

Немска обаче съобщи, че съвсем скоро се очаква развръзка по най-скандалния случай с подправяне на подписа на Борисов, а именно аферата с брата на зам.-директора на ДАНС Иван Драшков - Петър. Припомняме, той бе задържан през ноември 2008 г.заради прехвърляне на 14 дка общински имот в столичния кв. "Стрелбище" на собствената си фирма. Впоследствие стана ясно, че прехвърлянето е станало с фалшив подпис на Борисов - тогава кмет на София.

Обещавайки „приятни изненади" по случая, Немска отказа повече подробности около делото.

Говорителят на СГП коментира и едно от особено актуалните напоследък дела - това срещу Алексей Петров. Тя отхвърли твърденията, че има снети обвинения към бившата барета и уточни, че делото е разделено на две.

Срещу Петров в момента има две досъдебни производства - едното е за организирана престъпна група, създадена с цел да извършва данъчни, финансови измами и пране на пари, а другото за организирана престъпна група, извършвала рекет и престъпления против собствеността. Едното разследване е пред приключване и това наложи да се отделят материалите, за да може поне едно от двете обвинения да влезе в съда, обясни Немска.

Според говорителя на СГП Петров е ръководил и двете престънпи групи.

Запитана дали има доказателства, че животът на бившия съветник на ДАНС е в опасност, каквато информация беше разпространена вчера, Немска отговори: Нямаме данни някой да иска убийството му. 

Тя отказа повече подробности и по това дело, а вчерашната пресконференция в защита на Петров коментира с думите, че живеем в правова държава и всеки може да изказва свободно мнението си.

Около 10 млн. лв. е сумата, получена от групата "Наглите" като откуп за отвличаните, съобщи още Маргарита Немска.