11 месеца затвор е наказането на грък пребил родни медици. Прокуратурата в Петрич е привела в изпълнение ефективната присъда на гъркът Хараламбос Г., осъден за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на медицинско лице

Хараламбос е признал, че на 28 ноември 2017 г., в отделението по "Анестезиология и интензивно лечение" при МБАЛ "Югозападна" ООД в Петрич пребил медицинска сестра и лекари. При самопризнанията мъжът се съгласил с факта, че тогава обиждал лекарите и уринирал по пода.

В пристъп на агресия Харалабос ударил медицинската сестра по главата и й причинил охлузвания на дясната ръка. Пострадалият лекар анестезиолог бил с хематом и отток на дясната ръка.

Гръцкият гражданин се възпротивил срещу орган на властта, като се опитвал да удари полицейски инспектор от "Охранителна полиция" при РУ - Петрич.

За извършените престъпни деяния на мъжът е наложено едно общо наказание в размер на 11 месеца "Лишаване от свобода" при "общ" режим на изтърпяване, а определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.