11 лица с две и повече висящи дела са били задържани при специализирана операция на прокуратурата и МВР срещу битовата престъпност в Белослав и варненското село Синдел.

Срещу две лица, едното от които е непълнолетно, ще бъдат образувани досъдебни производства за кражба на автомобил и за друга кражба. Единият от задържаните е с 9 висящи дела, а в "актива" на непълнолетния са четири.

Екипите на сектор "Пътна полиция" са проверили допълнително 20 автомобила, съставени са 8 акта и 7 фиша за установени нарушения на Закона за движение по пътищата.

На място е и главният прокурор Иван Гешев. Припомняме, че вчера главният прокурор обяви, че държавата започва война срещу битовата престъпност.

По време на масираната полицейска операция в Белослав и Синдел са проверени над 380 лица и 240 автомобила. Изградени са били шест контролно-пропускателни пункта на територията на двете населени места. Установени и задържани са осем лица от активния криминален контингент, които са отведени в полицейските управления.

Иван Гешев разговаря с апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров и директорът на ОД на МВР старши комисар Данаил Пашов.

Операциите срещу битовата престъпност стават регулярни, утвърди още главният прокурор Иван Гешев. Те ще бъдат провеждани в цялата страна.

В средата на януари на обвинител №1 разпореди на административните ръководители на прокуратурите извънредна проверка на разследванията срещу обвиняеми с две и повече досъдебни производства с цел контрол и срочното им приключване.

Очаква се обвинител №1 заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов да посети и пристанище Варна, откъдето за Италия ще бъде върнат незаконно внесен у нас боклук.

Гешев обяви война на битовата престъпност

Гешев обяви война на битовата престъпност

Гешев: държавата е длъжник на своите граждани и е "време да плати дълга си"